Sektörler

SÜT ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMLER

Süt Üretim için

En az 20.000 Avro

En fazla 750.000 Avro

  • En az 10, en fazla 150 süt ineği veya En az 5, en fazla 50 süt veren manda veya En az 75, en fazla 800 süt veren koyun veya En az 75, en fazla 800 süt veren keçi için modern barınma tesisi ve ekipman
  • Süt Üreticisi misiniz? İşletmenizi büyütmek mi istiyorsunuz? TKDK Tarafından sağlanan %50 ila %70 hibe desteklerinden yararlanarak modern sürdürülebilir ve verimli bir süt üretim işletmesi kurmanız mümkün!Detaylı bilgi almak için lütfen iletişime geçin!
KIRMIZI ET ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER

Kırmızı Et

En az 20.000 Avro

En fazla 750.000 Avro

  • Kırmızı Et (Organik üretim dahil) En az 30, en fazla 250 sığır veya En az 10, en fazla 50 manda veya En az 75, en fazla 500 koyun veya En az 75, en fazla 500 keçi

Kırmızı Et üretimini desteklemek amacıyla %50 ila %70 hibe desteklerinden yararlanmak için lütfen iletişime geçin!

KANATLI ETİ ÜRETEN TARIMSAL İŞLETMELER

Beyaz Et

En az 20.000 Avro

En fazla 250.000 Avro

Beyaz Et En az 15.000, en fazla 100.000 broyler veya En az 3.000, en fazla 20.000 broyler (organik üretim için) veya En az 1.000, en fazla 10.000 hindi (organik üretim dahil)

İşletmenizin modernizasyonu ve modern yeni işletme kurulumu için devlet destekli hibe almak isterseniz iletişime geçin!

YUMURTA TAVUKÇULUĞU YAPAN TARIMSAL İŞLETMELER

Yumurta Tavukçuluğu

En az 20.000 Avro

En fazla 500.000 Avro

Tesislerinde ve ekipmanlarında yenileme ihtiyacı bulunan veya işletmesini başka bir yere taşımak isteyen (aynı ilde olmak kaydı ile) mevcut tarımsal işletmeler destek için uygundur.

Hayvan refahı koşullarını yerine getirmek amacıyla mevcut tarımsal işletmeler, kapasitelerini artırmadan, mevcut yumurta tavukçuluğu işletmeleri için binalarını genişletebilirler.

İşletmenin taşınması durumunda, mevcut tarımsal işletmenin başvuru sahibine ait olması gerekmektedir.

TARIM VE BALIKÇILIK ÜRÜNLERİNİN İŞLENMESİ VE PAZARLANMASI İLE İLGİLİ FİZİKİ VARLIKLARA YÖNELİK YATIRIMLAR KAPSAMINDA DESTEKLENEN SEKTÖRLER

Süt ve Süt Ürünleri Sektörü

Sektör kapsamında yeni süt toplama merkezlerinin, peynir altı suyu işleme tesislerinin ve süt işleyen işletmelerin kurulumu ve mevcutların modernizasyonu ve yeni peynir altı suyu işleme tesislerinin kurulumu

Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması En az 30.000 Avro En fazla 3.000.000 Avro

Süt Toplama En az 30.000 Avro En fazla 1.000.000 Avro

Süt İşleme Günlük en az 10 ton Peynir Altı Suyu İşleme Günlük en az 10 ton Süt toplama merkezleri Alt ve üst limit bulunmamaktadır.

Gerçek ve tüzel kişiler için %50 Üretici örgütleri %70 Atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji harcamalarına ek %10 hibe

Kanatlı Eti Sektörü

Sektör kapsamında mevcut parçalama tesislerinin modernizasyonu ile mevcut kanatlı eti işleme tesislerinin ve kesimhanelerin kapasite artırımı olmaması koşulu ile modernizasyonu

Kırmızı Et Sektörü

sektöründe yeni parçalama tesislerinin ve kesimhanelerin kurulumu ve mevcutların modernizasyonu desteklenmektedir. Bunlara ek olarak, mevcut kırmızı et işleme tesislerinin ise kapasite artırımı olmaması koşulu ile modernizasyonu

Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması En az 30.000 Avro En fazla 3.000.000 Avro

Kırmızı Et Kesimhane Sığır ve Manda: Günlük en az 30 baş, en fazla 500 baş

Koyun ve Keçi: Günlük en az 50 baş ve en fazla 4.000 baş

Kanatlı Eti Kesimhane Saatte en az 2.000 ve en fazla 7.000 tavuk Saatte en az 100 ve en fazla 1.000 hindi ya da kaz

Et İşleme Günlük en az 0,5 ton ve en fazla 5 ton Parçalama Günlük en az 0,5 ton ve en fazla 5 ton

Gerçek ve tüzel kişiler için %50 Üretici örgütleri** %70 Atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji harcamalarına ek %10 hibe

Yumurta Sektöründe Sıvı ve Toz Yumurta Üretim Tesislerinin Kurulumu ve Mevcutların Modernizasyonu

Yumurtanın İşlenmesi ve Pazarlanması En az 30.000 Avro En fazla 3.000.000 Avro

Sıvı Yumurta 3 ton-10 ton/ gün Toz Yumurta 5 ton-15 ton/gün

Gerçek ve tüzel kişiler için %50 Üretici örgütleri** %70 Atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji harcamalarına ek %10 hibe

Su Ürünleri Sektörü Kapsamında Su Ürünleri İşleyen İşletmelerin Kurulumu ve Mevcutların Modernizasyonu

Meyve ve sebze sektörü kapsamında soğuk hava deposu ile kurutma/paketleme tesisi kurulumu ve mevcutların modernizasyonu (zeytinyağı ve zeytin ürünlerinin işlenmesi için yalnızca makine ekipman alımları) desteklenmektedir.

Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması En az 30.000 Avro En fazla 1.500.000 Avro

En az 100 ton/yıl ve En fazla 2.000 ton/yıl su ürünleri, balık yağı, yumuşakça, çift kabuklu yumuşakça ve kabuklu deniz canlıları üretim kapasitesi.

Gerçek ve tüzel kişiler için %50 Üretici örgütleri %70 Atık yönetimi, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji harcamalarına ek %10 hibe

TOPRAK ÖRTÜSÜ YÖNETİMİ VE TOPRAK EROZYONU KONTROLÜ SEKTÖRÜ

BİRİNCİ PAKET

Yeşil Nadas (Fiğ) Gerekliliklerinden Oluşan Paket Yararlanıcılar aşağıdaki şartları yerine getirmek için %12’den az eğimli, kuru tarım yapılan, ekilebilir arazileri hakkında 5 yıllık taahhütte bulunmak zorundadır:

Çiftçi taahhüt ettiği arazisinin %100’ünde iki yılda bir yeşil nadas uygulamalıdır. (Taahhüt döneminde tahıl (buğday, arpa vb.) ve yeşil örtü (fiğ) dönüşümlü olarak ekilmelidir. İlk yıl fiğ ile başlamak koşuluyla 5 yılın 3 yılında dönüşümlü olarak fiğ ekmeniz gerekmektedir.)

Taahhüt edilen alana; Mart veya Nisan ayında yıllık fiğ ekilmelidir. Hububat, sonbaharda en geç Ekim ayı sonuna kadar ekilmelidir.

Bir önceki tahılın anızı yeşil nadas ekilene kadar tarlada kalmalıdır.

Nadasa bırakılan yeşil bitki örtüsü (fiğ) Mayıs-Haziran ayları arasında sürülmeli ve toprakla karıştırılmalıdır; ilk sürüm çiçeklenme döneminde yapılmalıdır.

Yeşil nadas mahsulü toprağa karıştırılmalı ve tahıl ekilene kadar tarlada bırakılmalıdır (hasat edilmemeli / biçilmemelidir).

Otlatma yapılamaz.

Çiftçi, tarla kayıt defterini 5 yıllık taahhüt döneminin tümünde saklamalıdır.

İKİNCİ PAKET

Yararlanıcılar aşağıdaki şartları yerine getirmek için %12 veya daha fazla eğimli, kuru tarım yapılan, ekilebilir arazileri hakkında 5 yıllık taahhütte bulunmak zorundadır: •

Çiftçi taahhüt ettiği arazisinin %100’ünde yeşil nadas uygulamalıdır.

Boş bırakılan arazide, çok yıllık korunga ekilmeli ve korunganın bakımı (özellikle arazideki bitki yoğunluğuna göre kısmen yeniden ekim) sağlanmalıdır.

Korunga ekimi, Mart veya Nisan ayında yapılmalıdır

Yeşil nadas mahsulü (korunga) taahhüt dönemi (5 yıl) boyunca hasat edilmemeli ve tarlada bırakılmalıdır.

Yeşil nadas mahsülü, üçüncü yıldan sonra tepeden biçilebilir.

Otlatma yapılamaz.

Çiftçi, tarla kayıt defterini 5 yıllık taahhüt döneminin tümünde saklamalıdır.

DESTEK DÜZEYİ

Destek Düzeyi Tüm paketler için ödemeler, ödeme talep formunun kabul edilmesinden sonra en fazla 6 aylık süre içerisinde gerçekleştirilir.

Paket 1 için: Yıllık 4.742,1 TL / ha ödeme + 45 TL / yıl işlem maliyeti (sadece ilk yıl kullanılan 300 TL danışmanlık hizmeti dahil)

Paket 2 için: Yıllık 3.844,74 TL / ha ödeme + 45 TL / yıl işlem maliyeti (sadece ilkl yıl kullanılan 300 TL danışmanlık hizmeti dahil)

NOT: Yukarıdaki ödeme oranları 2020 yılı verilerine göre hesaplanmış olup gösterge niteliği taşımaktadır. Ödemelerin hesaplanmasında kullanılan rakamlar, yıllık başvuru döneminin başlangıç tarihinden önceki yılın Aralık ayında TÜİK’ten enflasyon oranına ilişkin alınan veriler doğrultusunda her yıl güncellenecektir.